Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VacsoraÖtletek

2010.11.20

 Nincs ember,aki ne szeretné jobban a friss kenyeret vagy parizert az előző napinál.A család pénztárcája viszont nem kimeríthetelen,ezért rakosgatják a családanyák olyan gonddal a maradékokat.Később aztán rossz lelkiismerettel mégis kidobják.

Most jöhetsz te!

Házi Pizza (kenyérből készült pizza)

Szeleteld fel a szikkadt kenyeret,vágd le körben a héját.A tepsit béleld ki alufóliával,majd egy kenőtoll segítségével olajozd ki.A tejföllel megkent kenyereket rakd egymás mellé olyan szorosan,ahogy csak lehet.Szórd a tetejére a hűtőben talált felvágott maradékokat,kolbászdarabkákat.Ezt lehet bátran vegyesen is.Hintsd meg jól sóval,borssal,és szurokfűvel.Ez az utóbbi a legfontosabb,ettől pizza igazán a pizza!Kenj a tetejére sűrített paradicsomot vagy esetleg ketchupot.(Tévedés azt hinni hogy a ketchup olasz specialitás.Amerikai találmány.)Reszelj rá bőven sajtot,és addig süsd,míg a sajt rá nem olvad.Kész a kenyérből készült pizza!

 

Egyéb ötletek(ha elkészíted elnevezheted és a nevet elküldheted a hozzászólásokhoz)

 

Mást is készíthetsz maradékokból.A kenyérrel és a tepsivel ugyanaz az eljárás.

Készíts egy pohár tejfölből,felszeletelt felvágottakból és reszelt sajtból egy masszát.Adj hozzá tojást,sózd,borsozd,és jól keverd össze.Ezzel kend meg a kenyereket.Addig süsd amíg egy picit piros nem lesz a teteje.Felvágott helyett májkrémet is tehetsz bele és apróra vágott vöröshagymát.Friss zöldfélével tálald!

 

Ugyanilyen keveréket készen vásárolt vajastészta alapra is kenhetsz.Megvárod,amíg a mirelitkészítmény annyira felenged,hgy nyújtható lesz.Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtod és akkorára,mint a tepsi.A továbbiakban ugyanaz a teendő,mint a kenyérnél.Készíthetsz kosárkákat is belőle.Formára szaggatod,a közepére teszed a fenti tölteléket és a széleit felhajtogatod.A kinyújtott vajastésztát csíkokra is vághatod,főtt virsli köré tekerheted,és így teszed a sütőbe.Nagyon gusztusos és jóízű az így csomagolt virsli.

Hogyan kell virslit főzni hogy ne pukkadjon ki?

Gyengén fövő vízbe tesszük,és kb. 5 percig nem túl lobogó vízben főzzük,majd azonnal kivesszük a fazékból.A nyers virslit szalonnaszeletbe is csomagolhatjuk és így tesszük sütőbe.A szalonnaszeletbe kimagvazott aszaltszilvát is tehetünk,pikáns ízű harapnivaló.Mindkét ételt addig sütjük,míg a szalonnából jól kisül a zsírja.A főtt virslit persze leggyakrabban egyszerűen megesszük úgy ahogy van,legfeljebb mustárral vagy ketchuppal ízesítjük.Ha azonban egy óriás kiflit félbevágunk,és megkenjük összetört fokhagymával kikevert vajjal,majd ismét egymásra borítjuk,nagyon ízletes vacsoraételt kanyaríthatunk.A kiflit jól felmelegítjük a sütőben,de nem sütjük.

fokhagymás kenyeret más húsfélékhez is kínálhatjuk.Nagyon jól illik például a szabadban készült nyárson vagy roston sültekhez.Ilyenkor persze a felnőttek,főleg a papa ügyeskedik,de te is arathatsz ezzel a kenyérrel!

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.