Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cuki a sütid

2010.11.20

 

 

 

Raffaelló
Hozzávalók: -0,75 dkg víz, 
                          -15 dkg cukor, 
                          -12 dkg margarin, 
                          -18 dkg tejpor, 
                          -10 dkg kókuszreszelék /+ 1 csomag/.
 
A vizet a cukorral gyöngyözésig főzzük. A margarint elkeverjük benne, utána a tejport és a kókuszreszeléket. Egy órára hűtőbe tesszük. Gombócokat formálunk, a közepébe fél diót, mogyorót vagy mandulát teszünk, és a kókuszreszelékben megforgatjuk.
 
VIGYÁZAT!!! A víz fél deci + negyed deci.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

Nanuk szelet
 
Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 
4 tojás sárgája, 
10 evőkanál víz, ezt jól összekeverjük és hozzáadunk 10 dkg diót, 
20 dkg rétes lisztet, ½ csomag sütőport, 4 tojáshabját – ezt süssük.
 
Töltelék: ½ liter tej, 1 vaníliás cukor, 5 kanál liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 10 dkg dió

a tejet, a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük utána kikeverjük a porcukrot a vajjal. Ezt a két masszát összekeverjük és rátesszük a tészta tetejére.
 
Máz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg vaj ezt felolvasztjuk és leöntjük a töltelék tetejére
 _______________________________________________________________________
  
 
Váratlan vendég krém
 
Hozzávalók: -8 dl tej, 
                           -3 tojás, 
                           -6 evőkanál cukor, 
                           -1 cs. vaníliás cukor, 
                           -2 dl búzadara.
 
Elkészítése: A búzadarát a tejben megfőzzük, 3 tojás sárgát elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a megfőtt darát és végül a tojások felvert habját. Azonnal öntsük üvegtálba, befőttel díszítsük. Hidegen és melegen egyaránt jó. 10 perc alatt elkészíthető.
___________________________________________________
 
Mézes krémes 
 
 
Hozzávalók: 
a tésztához:
 5 dkg margarin
40 dkg liszt
1 kávésk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
2 db tojás
2 evők. méz.

a krémhez: 
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 db citrom lereszelt héja és kipréselt leve
3 evok. búzadara
3 dl tej
egy kevés baracklekvár



A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük és 
gőz fölött felfőzzük. Amikor langyosra hűlt, a liszttel, 
a szódabikarbónával összegyúrjuk és négy cipóra osztjuk. 
A tésztát fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és sütőlapon 
vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként megsütjük 
(180 °C, laponként kb. 15 perc). Másnap töltjük.

A krémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. 
A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt 
héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. 
A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, 
majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat. A tetejét ízlés 
szerint díszíthetjük: porcukrot szórhatunk rá vagy 
bevonhatjuk csokoládémázzal


___________________________________________________

 

Kinder szelet
 
Tészta:
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 db tojás
pici só
45dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
 
Ezeket összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőlük
 
Krém:
1 l tej
1 evőkanál liszt
3 cs. Tejszín ízű puding por
 
Ezt felfőzzük 2 dl tejfölt keverünk bele, mikor már olyan forró
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Ezeket habosra keverjük
A kihűlt pudingot hozzákeverjük az alapkrémhez.
Csoki máz a tetejére.
 
Kinder szelet 2
 
Tészta:
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
40 dkg liszt
1 kis kanál szódabikarbóna
Krém:
3 csomag tejszín ízű pudingpor
3 dl tejfül
4 evőkanál liszt
6 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
Csoki máz:
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 evőkanál csoki pudingpor
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál tej felfőzni
 
 
Elkészítése:
A hozzávalókat gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadva 40 dkg lisztet és egy szódabikarbónát összekeverjük.
1 órát pihentetjük. 2 lapot sütünk.
Krém: A pudingot sűrűre főzzük a tejben a lisztel, és a tejföllel, ha kihűlt belekeverjük a porcukorral habosra kevert rámát.
Tetejére a csoki máz
 _________________________________________________________________________
 
Almás pite dióval és mákkal
 

Hozzávalók:
- 10 dkg zsír
- 1 kávéspohár cukor
- kevés tej
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg liszt


A töltelékhez:
- 1 kg alma lereszelve
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg darált mák
- kis cukor
- 1 káváskanál fahéj
- A tetejére:
- porcukor


Elkészítés: A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
 
 ________________________________________________________________________
 
 
Keksz tekercs
 
        Hozzávalók: 60 dkg háztartási keksz, 
                             10 dkg darált dió, 
                            15 dkg kristálycukor, 
                            3 dkg kakaó, 
                            1 dl kávé, 
                            rum, 
                            annyi tej, hogy gyúrni lehessen.
Zsírpapíron (Vagy nagy nylonon) kisodorni, a krémet rákenni, összetekerni, hideg helyre tenni.
Krémje: 20 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
(Mindezt jól kikeverni!)
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.